iconandlight

Iconography and Hand painted icons

Του εμφανίστηκε ο Πατριάρχης Αβραάμ και είδε πίσω του τη Συρία και το Ιράκ, όταν θα ρίξουν τα πυρηνικά… Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

Αβραάμ πατριάρχης_Abraham_ Жертвоприношение Авраам_revekka2O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προσκεκλημένος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού στις 23 Μαρτίου 2016, περιγράφει μια αληθινή ιστορία ενός Σύριου μουσουλμάνου μετανάστη, ο οποίος πήγε στην Κύπρο, στην Λεμεσό να δουλέψει αφήνοντας πίσω στην Συρία την γυναίκα του και τα παιδιά του.

Ένα παιδί μουσουλμάνος διέφυγε από την Συρία, που ‘ναι η καταγωγή του, άφησε την γυναίκα του τα παιδιά του εκεί και ήρθε στην Κύπρο να εργαστεί εδώ. Σε ένα Λεμεσανό. Όπου δούλευε σαν δούλος… όταν ζήτησε λίγα παραπάνω χρήματα τον έστειλε στην αστυνομία, ήταν και παράνομος… τέλος τον περιέθαλψε ένας καλός παπάς σε ένα χωριό.

Αυτός ο άνθρωπος εξεκίνησε να γνωρίζει την Ορθοδοξία, όντας ο ίδιος μουσουλμάνος, μέσα από τον ιερέα που τον φιλοξενούσε… και αλλοιώθηκε. Δεν είπε θέλω να γίνω χριστιανός, όμως ερώτησε τον καλό παπά και του λέει:
Εσύ προσεύχεσαι στον Χριστό , εγώ στον αλλάχ πες μου μια προσευχή που να ‘χουμε κοινή επαφή.
Του λέγει Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ.
Και άρχισε ο άνθρωπος να προσεύχεται στον Αμπούνα Ιμπραχήμ , όπως τον έλεγε τον Αβραάμ. Οπότε παρακαλούσε τον για την γυναίκα του, για τα μωρά του να φύγουν από την Συρία.

Του εμφανίστηκε ο Αμπούνα Ιμπραχήμ ,ψηλός με γενειάδα, με μια μπαστούνα και του λέει:
–Παιδί μου, μην έχεις έννοια, θα φροντίσω εγώ να συναντηθείς με την οικογένειά σου, θα έχεις λίγες περιπέτειες, αλλά θα φροντίσω εγώ…
Κι όπως του μίλαγε και τον καθησύχαζε, είδε πίσω από τον Αμπούνα Ιμπραχήμ μια θάλασσα κίτρινη, και λέει του Αμπούνα:
– Τι είναι αυτή η θάλασσα;
Και εκείνος του απάντησε:
Αυτή η θάλασσα είναι η Συρία και το Ιράκ, όταν θα ρίξουν τα πυρηνικά…

¨Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος… διότι πολλή αμαρτία στον κόσμο¨ είπε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη.

Ο Γέροντας Ιάκωβος επιμένει να παρακαλά τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο ¨να μην γίνει πόλεμος γιατί είναι φοβερό οι γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν¨.
Όμως ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος επιμένει ότι ”ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, γιατί πολλή η αμαρτία στο κόσμο, πολλή η ασέβεια και πολλή η απιστία. Για αυτό πρέπει να γίνει πόλεμος.” 

ΝΩΕ-Noah's Ark-Ноев ковчег_sabba_2

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης:

Πάνε χωρίς Θεό σήμερα. …Αλλά χωρίς Θεό τι θα κάνουν οι άνθρωποι; Οργή Θεού θα φέρουν…ακόμη και οι πιστοί αρχίζουν να ξεχνούν την δύναμη του Θεού. 

Οι ακρίδες, οι πόλεμοι, η ανομβρία, οι αρρώστιες είναι μάστιγα. Όχι ότι ο Θεός θέλει να παιδαγωγήση έτσι τον άνθρωπο, αλλά είναι συνέπεια της απομακρύνσεως του ανθρώπου από τον Θεό. Όλα αυτά συμβαίνουν, γιατί ξεφεύγει ο άνθρωπος από τον Θεό. Έρχεται η οργή του Θεού, για να θυμηθή ο άνθρωπος τον Θεό και να ζητήση βοήθεια.. δεν είναι ότι ο Θεός τα κανονίζει έτσι και βγάζει μια διαταγή να έρθη κάποια συμφορά στον άνθρωπο, αλλά ο Θεός βλέπει μέχρι που θα φθάση η κακία των ανθρώπων και ότι δεν θα αλλάξουν, και γι’ αυτό επιτρέπει να συμβή μια συμφορά, για να συνετισθούν. Όχι ότι τα κανόνισε έτσι ο Θεός.

Άλλοτε επιτρέπει ο Θεός κάτι, για να βγη κάτι το καλύτερο, και άλλοτε επιτρέπει κάτι για παιδαγωγία. Άλλοι ανταμείβονται και άλλοι εξοφλούν, δεν πάει τίποτε χαμένο.Να ξέρετε πως ό,τι επιτρέπει ο Θεός, ακόμη και να εξοντωθούν π.χ. άνθρωποι, είναι φιλάνθρωπο, γιατί ο Θεός έχει “σπλάγχνα”.

Και βλέπεις σε όλα τα κράτη φουρτούνα, ζάλη μεγάλη! Ο καημένος ο κόσμος -ο Θεός να βάλει το χέρι Του!- βράζει σαν την χύτρα ταχύτητος. Και οι μεγάλοι πως τα φέρνουν! Μαγειρεύουν-μαγειρεύουν, τα ρίχνουν όλα στην χύτρα ταχύτητος και σφυρίζει τώρα η χύτρα! Θα πεταχθή σε λίγο η βαλβίδα!

Βλέπεις, το χιονάκι είναι λίγο στην αρχή.
Αν κυλήσει στον κατήφορο, γίνεται ένας σβώλος. Ο σβώλος, καθώς μαζεύει και άλλο χιόνι, ξύλα, πέτρες κ.λπ., γίνεται σιγά-σιγά μεγαλύτερος-μεγαλύτερος, και τελικά γίνεται ολόκληρη χιονοστιβάδα. Έτσι και το κακό λίγο-λίγο έχει γίνει πια χιονοστιβάδα και κυλάει, τώρα θέλει βόμβα για να σπάσει.

Τότε…Άφηναν τον Θεό και προσκυνούσαν τα είδωλα. Σήμερα που καταλαβαίνουν, είναι η μεγαλύτερη ειδωλολατρία.
Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο διάβολος βάλθηκε να καταστρέψη τα πλάσματα του Θεού. Έχει κάνει παγκοινιά , να καταστρέψη τον κόσμο. Λύσσαξε, γιατί άρχισε να μπαίνη στον κόσμο η καλή ανησυχία.
Είναι πολύ αγριεμένος, γιατί γνωρίζει ότι είναι λίγη η δράση του. Τώρα κάνει όπως ένας εγκληματίας που, όταν τον κυκλώνουν, λέει: “Δεν έχω σωτηρία! Θα με πιάσουν!” και τα κάνει όλα γυαλιά-καρφιά.

Έπεσε πολύς πειρασμός.
Τέτοια πυρκαγιά έχει βάλει ο διάβολος, που ούτε όλοι οι πυροσβέστες αν μαζευθούν, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε, αναγκάζονται οι άνθρωποι να στραφούν στον Θεό και να Τον παρακαλέσουν να ρίξη μια βροχή γερή, για να σβήση. Έτσι και για την πνευματική πυρκαγιά που άναψε ο διάβολος, μόνον προσευχή χρειάζεται, για να βοηθήση ο Θεός.
Όλος ο κόσμος πάει να γίνη μια περίπτωση. Γενικό ξεχαρβάλωμα! Δεν είναι να πης: “Σ’ ένα σπίτι χάλασε λίγο το παράθυρο ή κάτι άλλο, ας το διορθώσω”. Όλο το σπίτι είναι ξεχαρβαλωμένο. Έχει γίνει χαλασμένο χωριό. Δεν ελέγχεται πια η κατάσταση. μόνον από πάνω, ό,τι κάνει ο Θεός. Τώρα είναι να δουλεύη ο Θεός με το κατσαβίδι, με χάδια, με σκαμπίλια, να το διορθώση. Μια πληγή έχει ο κόσμος που κιτρίνισε και θέλει σπάσιμο, αλλά ακόμη δεν ωρίμασε καλά. Πάει να ωριμάσει το κακό, όπως τότε στην Ιεριχώ που ήταν για απολύμανση.

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Λόγοι Ά Με πόνο και αγάπη για τον σύγχρονο άνθρωπο”

ΝΩΕ-Noah's Ark-Ноев ковчег_0_68069_86cb016b_orig

Μετανοήστε, γιατί τα σύννεφα της οργής του Θεού σίμωσαν στη γη. Μεγάλο κακό έρχεται, από την πολλή αμαρτία. (Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα )

Ας έχουμε την πίστη του προφήτη Δανιήλ που ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Παρόλο που είχε αποκτήσει τόσο μεγάλη θέση δίπλα στον βασιλιά δεν έπαψε να πιστεύει στο Θεό, να ενδιαφέρεται για το λαό του, να προσεύχεται και να νηστεύει για τη συγχώρεση των αμαρτιών του (Δανιήλ 9,1-27. 10,2-3). Και αν από φθόνο ρίχτηκε στο λάκκο με τα λιοντάρια, αυτά όμως, με τη βοήθεια του Θεού, δεν τον πείραξαν, αφού ήλθε άγγελος για να τον προστατεύσει. Προφήτευσε τον ερχομό του Υιού του ανθρώπου μέχρι και το τέλος της ανθρώπινης ιστορίας, τον καιρό της μεγάλης θλίψης και την ανάσταση των νεκρών (Δανιήλ κεφ. 12).Με τις αφηγήσεις των οραμάτων του θέλει να τονίσει ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος, προστατεύει και αναδεικνύει όποιον υπακούει στο νόμο του. Κύριος της ιστορίας είναι ο Θεός, ο οποίος την οδηγεί σύμφωνα με το προαιώνιο σχέδιό του προς την τελική της έκβαση που είναι η εγκαθίδρυση της αιώνιας βασιλείας του.

 

Advertisements

Comments are closed.