iconandlight

Iconography and Hand painted icons

Η θαυματουργική παρουσία του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου στην ζωη μας.

Η θαυματουργική παρουσία του Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου στην ζωή μας.

Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος _Saint George the Trophy-bearer_ Святой Георгий Победоносец_წმინდა გიორგი გმირავს_ΠΑΤΡ.ΦΑΝΑΡΙΠανταχού παρών, κατά χάριν, με την άγρυπνη σκέπη και βοήθεια, και με την στοργική φροντίδα του, μας ενισχύει και συμπαραστέκεται στον πνευματικό αγώνα κατά των πειρασμών, των παθών, των αδυναμιών μας.

Ανάβει μυστικά στις ψυχές μας τον θείο ζήλο για την αγάπη του Θεού, και την ιερή κατάνυξη για την μίμηση των αρετών του. Μας μεταμορφώνει εν Πνεύματι Αγίω. Επιεικής και γαλήνιος, απρόσκλητος ή καλεσμένος, επεμβαίνει στην ζωή μσς παρηγορητικά.

Μας αιχμαλωτίζει με την ελευθερία που μας χαρίζει. Καί αν φύγουμε εις χώραν μακράν, διακριτικά μας ακολουθεί, μας φωτίζει και θεραπεύει. Μακρυά του, μες στην πνευματική πτωχεία μας, αυτός μας υπερασπίζεται και μας πλουτίζει. Μας δίνει δύναμη να προχωρούμε εν υπομονή, μέχρι να καταλήξουμε κοντά του, γιατί δεν θα μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Βασανισμένους και πονεμένους μέσα στις αρρώστιες και τα έλκη μας, πληγωμένους από τις παγίδες και τις επιθέσεις των ληστών δαιμόνων, μας θεραπεύει με την στοργή του και μας οδηγεί στο δικό του μυστικό παράδεισο, στην δική του χαρά, και ειρήνη. Μας χειρουργεί μυστικά, χωρίς ποτέ να μας κατακρεουργεί. Μας κάνει να κλαίμε για την ζωή μας και την αχαριστία μας. Καί όταν τρέξουμε κοντά του, με πολλή τρυφερότητα θα μας δώσει να γευτούμς την απύθμενη αγάπη του. Κοντά του ξεχνούμε την μιζέρια και την κακοοιριά μας. Βρίσκει νόημα η ζωή μας. Καταργούνται οι θλίψεις, οι ψεύτικες παρηγοριές, και ο θάνατος. Ανασταινόμαστε. Γεμίζουμε αγάπη εν ταπεινώσει και συντριβή. Γινόμαστε κοινωνοί της χάριτος του Παρακλήτου.

Όταν πέφτουμε και απελπιζόμαστε πάνω στον πόλεμο με τον εχθρό, έρχεται αυτός ο Τροπαιοφόρος, ως υπέρμαχος της βασιλικής μας ψυχής. Καί μας εγείρει και ευεργετεί με την ζωοποιό αγάπη και στοργή του. Κοντά του τα πάντα πεπλήρωνται φωτός, ουρανός τε (το πνεύμά μας), και γη (το σώμά μας), και τα καταχθόνια (η ψυχή μας). Οι φιλογεώργιοι και εραστές του Αγίου αισθάνονται την εράσμια γλυκύτητα και αγάπη στην ψυχή τους. Μεθυσμένοι από την χάρη του, ευρίσκουν κοντά του την αγιότητα και την ειρήνη. Ενώ μέσα στην καρδιά τους αναβλύζει η δόξα του Θεού!

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πάντοτε ζωντανός και παρών ανάμεσα μας…
https://iconandlight.wordpress.com/2015/06/21/%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B6%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD/

Απολυτίκιον Αγίου Γεωργίου Τροπαιοφόρου Ήχος δ’

Ως των αιχμαλώτων ελευθερωτής, και των πτωχών υπερασπιστής, ασθενούντων ιατρός, βασιλέων υπέρμαχος, Τροπαιοφόρε Μεγαλομάρτυς Γεώργιε, πρέσβευε Χριστώ τω Θεώ, σωθήναι τας ψυχάς ημών.

Κοντάκιον. Ήχος δ’. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ

Γεωργηθείς υπο Θεού, ανεδείχθης της ευσεβείας γεωργός τιμιώτατος, των αρετών τα δράγματα συλλέξας σεαυτώ, σπείρας γαρ εν δάκρυσιν, ευφροσύνην θερίζεις, αθλήσας δε δι’αίματος, τον Χριστόν εκομίσω, και ταις πρεσβίαις άγιε ταις σαις, πάσι παρέχεις πταισμάτων συγχώρησιν.

Απολυτίκιον Αγίας Πολυχρονίας, μητρός Αγ. Γεωργίου.
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.

Ζωήν την αιώνιον επιποθούσα σεμνή, φθαρτών κατεφρόνησας και ηδονών κοσμικών, Χριστόν αγαπήσασα· όθεν Πολυχρονία, συν υιώ Γεωργίω, θείω τροπαιοφόρω, μαρτυρίω μετέσχες, διό σε μακαρία, πίστει γεραίρομεν.

Advertisements

Comments are closed.