iconandlight

Iconography and Hand painted icons

Στις μέρες μας πέφτει μεγάλο κόσκινο. Να ‘ρθει ένας αέρας να τους πάρει όλους αυτούς, να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους. Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης.

Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης.

Απόσπασμα ομιλίας του κ. Αθανασίου Ρακοβαλή

Στις μέρες μας πέφτει μεγάλο κόσκινο.

Παΐσιος ο Αγιορείτης _Преподобный старец Паисий Святогорец_ St.Paisios of the Holy Mountain_341665848345Πράγματι ο Γέροντας μας έλεγε, εμένα προσωπικά μου έλεγε, ότι θα ‘ρθούνε δύσκολα χρόνια, αλλά στις μέρες μας πέφτει ένα κόσκινο και οι άνθρωποι παίρνουνε τα άκρα. Και αυτοί που πιστεύουνε θα πιστεύουνε πολύ και θα πηγαίνουνε στην Εκκλησία, θα εξομολογούνται κτλ και οι άλλοι θα απομακρυνθούνε από την Εκκλησία και θα είναι τελείως αδιάφοροι. Οι χλιαροί δηλαδή, αυτοί που βρίσκονταν στο μέσο, θα εξαφανιστούν. Στις μέρες μας, λέει, πέφτει μεγάλο κόσκινο. Είχε όμως αισιοδοξία γι’ αυτά τα πράγματα, γιατί έλεγε ότι μέσα στον Ελληνικό λαό υπάρχει ένα γερό λείμμα, μία γερή μαγιά, η οποία θα βοηθήσει να περάσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια αλλά και να μεγαλουργήσει η Ελλάδα. …

Η καλύτερη προετοιμασία είναι η πνευματική ζωή.

Ήθελα να σας πω κάποια λόγια γιατί έχουνε σχέση με την ζωή μας. Με προειδοποιούσε και μου έλεγε, θα ‘ρθούνε δύσκολα χρόνια και πρέπει να προετοιμαζόμαστε και καλύτερη προετοιμασία θεωρούσε την πνευματική ζωή. Θα παρασυρθούν πολλοί. Μόνο αυτοί που είναι καλά δεμένοι με την Εκκλησία και τα Μυστήρια, μόνο αυτοί θ’ αντέξουν. Να κοινωνάς, να προσεύχεσαι, να ζεις πνευματικά. Αυτό το θεωρούσε το πάνω απ’ όλα.

Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν αλλά ο Θεός έχει τα σχέδιά Του.

Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα (τριάντα χρόνια πίσω [τα έλεγε] όχι τώρα). Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν. Δηλαδή τί; Να μας κάνουν κομμάτια όπως έκαναν την Γιουγκοσλαβία. Να φύγει η Θράκη, να φύγει η Κρήτη, να φύγει η Μακεδονία. Βλέπετε τι διεκδικούνε. Δεν πειράζει όμως λέει, έχουνε οι άνθρωποι τα σχέδιά τους και έχει ο Θεός τα δικά Του και στο τέλος, θα φέρει έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων που θα αναγκαστούν να μας βοηθήσουν. Όχι λέει από δικαιοσύνη ή από φιλία, αλλά γιατί έτσι θα φέρει ο Θεός τα συμφέροντά τους. Θα πολεμάνε μεταξύ τους και δεν θα μπορεί να νικήσει ο ένας τον άλλον και θα πούνε, την Πόλη ούτε εμείς θα την πάρουμε, ούτε εσείς, θα την δώσουμε στους Έλληνες. Και θα μπει Ελληνικός στρατός στην Κωνσταντινούπολη χωρίς να πολεμήσει.

Πως θα πάρουμε την Πόλη.

Ένα απόγευμα μου τα είπε αυτά. Το βράδυ τα σκεφτόμουνα και λέω στον εαυτό μου. Ρε παιδάκι μου και να μας δώσουνε την Κωνσταντινούπολη είναι πάνω από 10 εκατομμύρια. 10 εκατομμύρια δεν είμαστε όλοι οι Έλληνες, πως θα τους φέρουμε βόλτα; Την άλλη μέρα ξανακατεβαίνω κάτω. Έτσι κι έτσι Γέροντα του λέω, πώς θα τους φέρουμε βόλτα; Μου λέει κοίταξε να δεις, ένα είναι ότι θα πέσει χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατιστούνε οι Τούρκοι, πολλοί θα πεθάνουνε στον πόλεμο που θα γίνει. Το άλλο είναι ότι θα περάσουν ένα μεγάλο μέρος στην Ασιατική μεριά γιατί εμάς θα μας δώσουν μόνο την Ευρωπαϊκή μεριά και αυτό θα το κάνουνε για να είναι τα νερά διεθνή. Και το τρίτο και το σπουδαιότερο είναι ότι πάρα πολλοί θα ξαναβαπτιστούν Χριστιανοί και με την βοήθεια αυτών θα κυβερνήσουμε την χώρα.

Μία προφητεία που και τότε και σήμερα φαντάζει απίθανη. Απίθανη, λες, είναι δυνατόν να συμβούν αυτά τα πράγματα; Το ίδιο απίθανο όμως ήτανε όταν μου είχε πει ότι θα πέσει ο Κομμουνισμός στη Σοβιετική Ένωση. Κι έλεγα εγώ, καλά η Σοβιετική Ένωση είναι μία αυτοκρατορία που ελέγχει τον μισό κόσμο. Είναι δυνατόν να πέσει εκεί ο Κομμουνισμός; Να λοιπόν που έγινε. Και άλλα πράγματα που προείπε από την ζωή μου, παραδείγματος χάριν πριν παντρευτώ μου είπε ότι θα κάνω τρία παιδιά. Και να που έγινε. Και πολλά άλλα. Και λέω, ένας άνθρωπος που έχει την δύναμη να βλέπει την δικιά μου την ασήμαντη ζωούλα, δεν έχει την δύναμη να βλέπει το μέλλον της Πατρίδας μας; Όμως έλεγε δεν μας ήθελε κι εμάς αδιάφορους. Θα περάσουμε δύσκολα χρόνια. Στο τέλος ο Θεός θα βοηθήσει την Ελλάδα, όχι για τα χάλια μας, γιατί οι σημερινοί λέει είμαστε τελείως χάλια. Θα μας βοηθήσει λέει για χάρη των Αγίων και θα φέρει έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων.

Να ‘ρθει ένας αέρας να τους πάρει όλους αυτούς, να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους.

Σήμερα λέει έχει γίνει τρελλοκομείο. Παλιά λέει κοιτούσε ο μανάβης το τελάρο, έβρισκε δύο τρία σάπια τα πετούσε, τα άλλα ήταν καλά. Σήμερα κοιτάς το τελάρο λέει όλα σάπια είναι, όλα για πέταμα είναι. Να ‘ρθει ένας αέρας να τους πάρει όλους αυτούς. Και τότε τα έλεγε πριν πόσα χρόνια. Να ‘ρθει λέει ένας αέρας να τους πάρει όλους αυτούς. Όλους. Προσεύχομαι λέει, να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους. Τί ήταν οι Μακκαβαίοι; Ήταν άνθρωποι που αγαπούσαν την Πατρίδα τους και τον αληθινό Θεό. Αυτό είναι που μας χρειάζεται. Αυτό προσευχότανε ο Γέροντας, να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους.

Θα δώσουμε λόγο για την στάση που κρατήσαμε αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Όμως, έλεγε, ο Θεός ναι μεν θα βοηθήσει την Ελλάδα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια, αλλά και ο καθένας από μας θα δώσει λόγο για την στάση που κράτησε αυτά τα δύσκολα χρόνια. Δεν είναι να γυρίσουμε από την άλλη μεριά και να πούμε, εν τάξει ο Θεός θα μας βοηθήσει εμείς μπορούμε να κοιμόμαστε μπροστά στο χαζοκούτι. Όχι, δεν μας ήθελε έτσι. Μας ήθελε αγωνιστικούς, μας ήθελε να ενδιαφερόμαστε για το πλησίον μας, μας ήθελε να κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας.

Κάποιος άνθρωπος τον ρώτησε, Γέροντα εγώ τί μπορώ να κάνω; Ήταν Βορειοηπειρώτης. Να, λέει, τι μπορείς να κάνεις. Να λες την αλήθεια στους συγγενείς σου. Όταν ακούς να γίνεται μία συζήτηση να λες όχι δεν είναι έτσι, είναι έτσι κι έτσι. …

… Επειδή οι καιροί οι οποίοι ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι και θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολοι, γι’ αυτό ο Θεός μας έβγαλε αυτούς τους τρεις μεγάλους Αγίους και κυρίως τον πατήρ Παΐσιο, στην εποχή μας για να στερεωθούμε.

Μαγεία στα μικρά παιδιά, σατανολατρεία, αρσενοκοιτία, νόμος η αμαρτία.

Έλεγε ο Άγιος Παΐσιος. Η σημερινή εποχή μοιάζει με τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια, γιατί όπως τότε έτσι και σήμερα, έχει μεγάλη διάδοση η μαγεία. Η Πίστη μας συκοφαντείται, απ’ την άλλη μεριά η μαγεία προβάλλεται κυρίως στα παιδιά. Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Παιδικές σειρές κι έχουνε μαγικές επικλήσεις, έχουνε τέρατα. Ζούμε σε μια εποχή όπου … μερικοί βγαίνουν [και λένε] εγώ πιστεύω στον Σατανά, [έχουν] «εκκλησία» του Σατανά. Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Αυτά που γίνονται, δύο αρσενοκοίτες, δύο ομοφυλόφιλοι να έχουν την ίδια αξία με μία πολύτεκνη οικογένεια. Η αμαρτία έγινε νόμος. Αυτό είναι μία κατάσταση πολύ τραβηγμένη, πάρα πολύ τραβηγμένη. …

Ζούμε στον καιρό του αντιχρίστου και κοιμώμαστε με τα τσαρούχια. Όταν ενώσουν όλες τις κάρτες σε μία τότε πρέπει να αντιδράσετε.

Παΐσιος ο Αγιορείτης _ св. Паисий Святогорец_ St.Paisios of the Holy Mountain_15paisiemarecopy2488_BC… Μας προειδοποιούσε, και μ’ αυτό θέλω να κλείσω, ότι θα περάσουμε δύσκολα χρόνια, θα προσπαθήσουνε λέει να μας σφραγίσουνε. Ζούμε στον καιρό του αντιχρίστου και κοιμώμαστε με τα τσαρούχια. Μας μιλούσε για μία παγκόσμια ηλεκτρονική δικτατορία που έρχεται και μας μιλούσε ότι είναι ο αντίχριστος πίσω από όλα αυτά και ο σκοπός είναι να μας σφραγίσουν. Όπως το λέει η Αποκάλυψη. Μας έλεγε και το εξής χαρακτηριστικό. Θα καταργήσουνε το χρήμα και θα το αντικαταστήσουνε με τις κάρτες τις πλαστικές. Όταν όλες τις κάρτες θα τις ενώσουνε σε μία, δηλαδή, το διαβατήριο, το βιβλιάριο της τράπεζας, την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, όταν όλα αυτά τα κάνουν ένα, μία κάρτα, τότε λέει πρέπει να αντιδράσετεγιατί αυτό θα είναι το προηγούμενο βήμα από το σφράγισμα, το τσιπάρισμα. Το επόμενο βήμα θα είναι το τσιπάρισμα.

Ο Χριστός θα βοηθήσει το πλάσμα Του, θα γίνονται μεγάλα θαύματα.

Θα ‘ρθούνε δύσκολα χρόνια με προειδοποιούσε. Και δεν ήθελε εμείς ούτε να παθαίνουμε υστερία και να φοβόμαστε, γιατί αυτό είναι δείγμα ολιγοπιστίας, αλλά κι απ’ την άλλη μεριά δεν ήθελε και να αδιαφορούμε, να κλείνουμε τα μάτια, να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα. Ήθελε την μέση οδό. Ούτε να κλείνουμε τα μάτια μας, ούτε να φοβόμαστε. Και έλεγε, ότι ο Χριστός θα βοηθήσει το πλάσμα Του σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια. Και θα πεις, και πως; αν δεν μπορώ να αγοράζω και να πουλάω, πως θα ζήσω; Θα γίνονται μεγάλα θαύματα μας έλεγε εκείνη την εποχή και θα’ χει κανείς ένα μπουκάλι λάδι και δεν θα τελειώνει, έναν τενεκέ αλεύρι και δεν θα τελειώνει. Αυτοί λέει που μπορούν να περάσουν λιτοδίαιτα, θα περάσουν. Αυτοί που έχουν συνηθίσει να έχουν δέκα ειδών τυριά στο τραπέζι τους, αυτοί θα ζοριστούνε.

Όσοι δεχτούν το σφράγισμα θα αρνηθούν το βάπτισμα και την Θεία Χάρη, θα βάλουν τον διάβολο στο κεφάλι τους.

Αυτοί οι οποίοι θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι αυτοί οι οποίοι θα δεχτούνε το σφράγισμα δήθεν για ευκολία αλλά αυτοί που θα δεχτούνε το σφράγισμα θα βάλουνε στο κεφάλι τους αφεντικό τον διάβολο. Γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο θα αρνηθούν το βάπτισμα και την Θεία Χάρη. Και δεν θα το κάνει ο διάβολος στα κρυφά, ούτε με το ζόρι. Μόνος σου θα πας να το ζητήσεις. Γιατί; Για να εξακολουθήσεις να έχεις αυτά που ήδη έχεις. Θα μας αναγκάσουν με αυτόν τον τρόπο. Αυτοί οι οποίοι θα δεχτούν το σφράγισμα θα ταλαιπωρηθούνε και θα βασανιστούνε πολύ, ενώ αυτοί που δεν θα δεχτούνε το σφράγισμα, επειδή θα είναι κοντά στον Χριστό θα προστατευθούν.

Πνευματική ζωή και κοντά στον Χριστό.

…Μας έλεγε, δεν μας έκρυβε τον κίνδυνο, μας έλεγε ότι είναι δύσκολα τα χρόνια, θα περάσουμε δύσκολα θα δοκιμαστούμε και όπως σας είπα και στην αρχή θεωρούσε την καλύτερη προετοιμασία την πνευματική ζωή. Όσο πιο πνευματική ζωή ζει κανείς, όσο νηστεύει, προσεύχεται, αγρυπνεί, διαβάζει το Ευαγγέλιο, εξομολογείται, κοινωνάει, όσο πιο κοντά είναι στον Χριστό, τόσο πιο σίγουρα είναι τα πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ την αγάπη σας.

Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ- https://averoph.wordpress.com/2018/06/12/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%81%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C/

 

Comments are closed.